Fullscreen
Architecture September, 4 2013

A Look Inside Atelier Hermann Rosa in Munich, Germany

The late German sculptor Hermann Rosa designed this atelier for himself. The building is an architectural manifestation of his art aesthetic, fusing a heavy industrial feel with an emphasis on organic nature. Rich greenery can be seen from all angles of the house, and the bathroom is separated from the main structure as if to resemble an old-school cabin or traditional outhouse. Its two floor-to-ceiling glass walls place the occupant directly in nature, partially concealed by invading tree branches.

Despite the industrial connotations of the atelier’s concrete, it too is kept “natural” with raw colors keeping the interior clean and simple. Stairs are stripped down to the bare minimum, with no railings or base connectors. The atelier is completely open and minimalistic, providing a space where one can truly free his artistic potential.

  1. Source: Thisispaper
  2. Photography: Jürg Zimmermann
Filed under:

Comments

Highsnobiety